sunnuntai, helmikuuta 15, 2009

Kauden kaunis kaalisoppa

Kaalikääryleet ovat olleet tehtävien ruokien listallani jo pitkään, mutta tällä kertaa päädyin testaamaan keräkaalta keitossa. Tulinen kaalikeitto on kevyttä, kuumaa ja ravitsevaa kunnon talviaterian tapaan. Sekaan voi heittää soijaa missä muodossa tahansa ja papulajeistakin kaikki käyvät.


Kaalisoppa soijalla

1 iso (tai pari pientä) sipulia
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1,3 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
400-500 g keräkaalta
2-4 porkkanaa
1,5 dl soijasuikaleita (tai soijarouhetta)
chiliä
3 dl kikherneitä
(raejuustoa)

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Kaada vesi kattilaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Pilko kaali suikaleiksi. Veden kiehuessa lisää keittoon kasvisliemikuutiot, vihannekset sekä soijasuikaleet. Keitä kymmenisen minuuttia. Mausta ja lisää kypsät kikherneet. Nauti raejuuston kera.

2 kommenttia:

Clarissa kirjoitti...

Huominen menyy pelastettu, kiitoksia! Herkulliselta näyttää.

Kaveri kirjoitti...

Hieno homma! Keitto maistuu huomattavasti herkullisemmalle kuin miltä näyttää. ;)