keskiviikkona, helmikuuta 11, 2009

Pinaattilasagne

Kauppareissulla mukaani tarttui Valion uutuksia esittelevä lehdykäinen. Sitä selailessani löysin pinaattilasagnen reseptin. Resepti kuulosti hyvältä, varsinkin, kun siihen ei tarvinnut tehdä valkokastiketta (joka mielestäni on niin kovin aikaavievää) ja koska siinä käytettiin uutta vuohenjuustoruokakermaa. Nam.

Tuunasin lasagnea lisäämällä siihen linssejä, jotta olisi etes vähän protskuja. Samoin jääkaapissani hillui yksi munakoiso, joten se pääsi mukaan sävellykseen.



Pinaattilasagne
2 pussia pakastepinaattia
1 sipuli
1 prk. tomaattimmurskaa
2 dl punaisia linssejä
1 munakoiso
1 prk. valio tomaatti-vuohenjuusto ruokakermaa
1 tl tikka masalaa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
lasagnelevyjä n.10+
juustoraastetta
Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja levitä tasolle. Ripottele päälle suolaa ja jätä viipaleet hikoilemaan. Kiehauta 4 desiä vettä ja lisää huuhdellut linssit kun vesi kiehuu. Anna kiehua miedosti noin 10 minuuttia.
Pilkosipuli ja lämmitä öljyä pannulla. Paista sipulisilppua ja lisää pinaatit. Kaada linsseistä ylimääräinen vesi pois ja lisää pannulle. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta.
Pyyhi munakoisoista liika neste ja ryhdy kokoamaan lasagnea.
Kaada voideltuun vuokaan pinaattitomaattikastiketta, asettele päälle munakoisonviipaleita, levitä niiden päälle lasagnelevyt. Kaada ja levitä viimeiseksi ruokakermaa. Toista ainakin 3 kerroksen verran, niin että päällimmäiseksi jää kermaa.
Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Levitä päälle juustoraaste ja paista 10 minuuttia lisää.

Ei kommentteja: