tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Kaikenlaisia keksejä

Näiden piti olla spelttisiä keksejä, minkä vuoksi ohjeesta alunperin innostuin. Lauantaiaamun monituntisessa leivontamaratonissa spelttijauhoni loppuivat kuitenkin jo laskiaispullataikinaan, joten jouduin soveltamaan keksien kuiva-aineseokseen muita (hiivaleipävehnä- ja graham-) jauholajikkeita. Makeita ja kauniita näistä tuli joka tapauksessa, eikä jauhojen oletettu terveellisyys makua ainakaan huononna. Lopputulos näyttää hivenen tummemmalta kuin alkuperäisen ohjeen kuvituksessa. Nappasin reseptin loistavasta Tofu For Two -blogista ja sovelsin sitä pakon edessä seuraavanlaiseksi.


Suklaa-kaura-karpalocookiet

1 dl margariinia tai öljyä
1,5 dl raakaruokosokeria
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita

55 g valkosuklaata
55 g tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kuivattuja karpaloita

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Alkuperäisessä ohjeessa jauhoiksi neuvottiin 3 dl spelttijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja, mutta eiköhän jauhoiksi kelpaa kaikki leivottavat lajikkeet. Minä laitoin siis puolet graham- ja puolet hiivaleipävehnäjauhoja. Rouhi suklaat.

Jaa taikina kolmeen osaan. Sekoita yhteen osaan kolmasosa tummasta suklaarouheesta ja puolet valkosuklaarouheesta. Toiseen osaan sekoita loput tummasuklaarouheesta ja kaakaojauhe. Kolmanteen osaan leivo loput valkosuklaarouheesta ja karpalot. (Kuvassa taaimpana valkosuklaa-tummasuklaakeksi, keskellä tummasuklaa-kaakaojauhekeksi ja lähimpänä kameraa valkosuklaa-karpalokeksi.)

Annostele taikinat ruokalusikalla leivinpaperille. Jokaisesta taikinasta tulee 12 pientä cookieta. Tasoittele möykyt veteen kastetulla haarukalla tasaisiksi. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.

1 kommentti:

Insanity_ kirjoitti...

Hyvältä kuulostavat nuo suklaa-karpalocookiet! Noitahan saisi tehtyä vegaanisinakin.. hmm...