Suklaa-kaura-karpalocookiet
1 dl margariinia tai öljyä
1,5 dl raakaruokosokeria
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
55 g valkosuklaata
55 g tummaa suklaata
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kuivattuja karpaloita
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Alkuperäisessä ohjeessa jauhoiksi neuvottiin 3 dl spelttijauhoja ja 1 dl vehnäjauhoja, mutta eiköhän jauhoiksi kelpaa kaikki leivottavat lajikkeet. Minä laitoin siis puolet graham- ja puolet hiivaleipävehnäjauhoja. Rouhi suklaat.
Jaa taikina kolmeen osaan. Sekoita yhteen osaan kolmasosa tummasta suklaarouheesta ja puolet valkosuklaarouheesta. Toiseen osaan sekoita loput tummasuklaarouheesta ja kaakaojauhe. Kolmanteen osaan leivo loput valkosuklaarouheesta ja karpalot. (Kuvassa taaimpana valkosuklaa-tummasuklaakeksi, keskellä tummasuklaa-kaakaojauhekeksi ja lähimpänä kameraa valkosuklaa-karpalokeksi.)
Annostele taikinat ruokalusikalla leivinpaperille. Jokaisesta taikinasta tulee 12 pientä cookieta. Tasoittele möykyt veteen kastetulla haarukalla tasaisiksi. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.
1 kommentti:
Hyvältä kuulostavat nuo suklaa-karpalocookiet! Noitahan saisi tehtyä vegaanisinakin.. hmm...
Lähetä kommentti