maanantaina, maaliskuuta 16, 2009

Mikä täällä palaa?


Jos chilikastikkeen kyljessä lukee, että se on universumin kuuminta kamaa, ei mainintaa kannata välttämättä ohittaa vain markkinamiesten ylisanoina. Varsinkaan, jos pullon takapuolella annosteluohjeeksi suositellaan "tippa kerrallaan". Silloin teelusikallinen on liikaa. Minä tiedän.


Paholaisen paistettu riisi

3 dl riisiä
6 dl vettä
suolaa

öljyä
cayennepippuria
chiliä
paprikaa
chilikastiketta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 dl keitettyjä tai purkkikikherneitä
2 kananmunaa
tomaattipyrettä
sitruunamehua
raejuustoa

Keitä ensin riisi. Kuori ja pilko riisin kiehuessa sipulit ja valkosipulinkynnet. Kun riisi on valmis, laita samalle, valmiiksi kuumalle levylle iso paistinpannu. Kuullota tulisia mausteita hetki öljyssä ja lisää halutessasi hieman (ja varoen!) chilikastiketta. Lisää sipulisilppu ja kuullota hetken verran. Lisää kypsä riisi, kikherneet ja raa'at kananmunat. Kääntele seosta, kunnes munat hyytyvät. Mausta vielä tomaattipyreellä ja sitruunamehulla. Nauti raejuuston kanssa.

3 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

tollaset kastikeet on musta vähän kummia jo kun ei niillä saa mitään makua vaan pelkkää tulta varsikin kun pitä käyttää niin vähän. oikea chili kuitenkin maustuu muultakin..

Anonyymi kirjoitti...

sulla on tosi hyvä blogi ja kasviksista!
tykkään kovasti ruoistasi!!!
Hienoa.

Kaveri kirjoitti...

Voi kiitos heituli! Mutta en ole tässä yksin, sillä pidän blogia yhdessä Nuoren naisen kanssa. Mekin tykkäämme ruoistamme, silloin kun ne onnistuvat. :)