sunnuntai, toukokuuta 10, 2009

Pihvejä puuroryyneistä

Kaverin keittiössä jatkuu mannaryynien hyödyntäminen. Tein eilen itsetehtyjen ranskisten ja punajuurilohkojen seuraksi kasvispihvejä mannaryyneistä. Sain vinkin reseptiin Julielta, mutta muokkasin sitä omaa makuani vastaavaksi. Oikein nannaa, melkein mannaa.


Mannapihvit

2 kananmunaa
1 dl mannaryynejä
6 pientä punajuurta
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
persiljaa, valkopippuria, timjamia, yrttisuolaa
(suolattuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä)

Riko kananmunien rakenne haarukalla. Lisää mannaryynit munien sekaan turpoamaan. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Yhdistä vihannesraaste ja sipulisilppu kananmunaseokseen. Lisää mausteet ja halutessasi kurpitsansiemeniä ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Nauti itsetehtyjen ranskisten kanssa.

Ei kommentteja: