sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Seitanpihvit

Jo moneen otteeseen kirjotetussa blogimiitissä kannoin korteni tarjoilukekoon seitanpihvien muodossa. Aiemmin olen syönyt seitania ainoastaan paistina. Nyt tein Kasvisruokaa-blogin ohjeilla grillattavia pihvejä.
Ja voi että niistä tulikin hyviä! Pakastin puolet, sillä ohjeesta tuli melko iso määrä. Annoin pihvien marinoitua reilun vuorokauden. Myös marinadi oli samaisesta blogista napattu. Muuten noudatin ohjetta kirjaimellisesti, paitsi nestettä käytin enenmmän.

Näistä tulee kesän ehdoton hitti. Odottelen jo malttamattomana sopivaa päivää, että pääsen korkkaamaan söötin pikkugrillini, joka viime vuonna pääsi käyttöön ainoastaan sinä yhtenä vapaapäivänäni jona ei satanut.


Seitanpihvit
noin 20 kpl

0,5 dl soijajauhoja
1 dl kikhernejauhoja
1 dl oluthiivahiutaleita
5 dl gluteiinijauhoja
0,5 tl inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
3,5 dl vettä (alkuperäisessä ohjeessa 2,5dl)

Keitinvesi
0,3 dl balsamiviinietikkaa
0,3 dl soijakastiketta
0,3 dl siirappia
2 kasvisliemikuutiota
3 litraa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita soija ja vesi, ja lisää ne jauhoseokseen. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes sen koostumus on kiinteä. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää hieman vettä.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile ne pötköiksi. Leikkaa kumpikin noin kymmeneen siivuun. Jos omistat lihanuijan, nuiji siivuja ohuemmiksi pihveiksi. Koska pihvit turpoavat keitettäessä, ne voi nuijia hyvinkin ohuiksi. Myös käsin tai kaulimella voi painella pihvit litteiksi.

Kiehauta mausteliemi ja keitä pihvejä puoli tuntia. Valuta ne siivilässä ja laita valmistamaasi marinadiin maustumaan yön yli jääkaappiin. Pihvit voi paistaa tai grillata rapeiksi. Keitetyt pihvit voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Täytyy muistaa että täällä on sitten ohje näihin, jos tulee tarvis kokkailla taas kasvissyöjäystäville jotakin erikoisempaa :) kanssaeläjä näitä tuskin söisi, niin ei varmaan sit muuten tule tehtyä, vaikka mun suuhun nää maistui kyllä aivan hyvälle grillattuina!

Kiitos vielä uudesta makuelämyksestä, kertani seitanin kanssa oli ensimmäinen :)

Rosmariini kirjoitti...

Näitä on pakko päästä testaamaan kesän aikana (jos vaikka juhannustulille ei-niin-mielellään-lihaa-syöville perheenjäsenille), kunhan nyt saisi haalittua ainekset kokoon jostakin. Kikhernejauhoja olen nähnyt Punnitsessa ja Säästässä, mutta mistäköhän löytyisi esim. gluteiinijauhoja?

Jael kirjoitti...

Mä yleensä teen vaan seitanmakkaroita,pihvit on vielä testaamatta.Tätä reseptiä voiskin kokeilla kun niin kehut:-)

Kaveri kirjoitti...

Vastaan nyt Nuoren naisen puolesta, kun niin kovin ehdin kommenteista innostua.

Virpi: Kasvisruoka menee yleensä yllättävän helposti alas pienellä valheella maustettuna... ;)

Rosmariini: Myös gluteenijauhoja löytyy Punnitse&Säästästä. Tilaus loppuu yleensä aika äkkiä, kun se liikkeeseen saapuu, mutta uusin erä on huvennut hyllyiltä hitaammin. Ainakin vielä eilen P&S:ssä oli useampikin kilo ao. jauhoja. Soijajauhoja löytyy sieltä kanssa. :)

Yaelian: Minä olen tehnyt seitania ainoastaan muhkeana kinkkuna, josta riittää pitkään esim. leivän leikkeleeksi. Makkaroita en ole ajatellutkaan. Täytyypä testata.