perjantaina, marraskuuta 13, 2009

Juuresvuoka tofulla

Juuresvuoka ei ole mikään uusi ja ihmeellinen ruokaresepti, mutta erittäin suositeltava ja tasaisin väliajoin muistuteltava sellainen. Nyt kun kaupat myyvät jälleen juureksia naurettavilla kilohinnoilla, kannattaa pihimmänkin ravita itseään näin.

Lisäsin tällä kertaa juuresvuokaan tofua, jonka maustoin erään aikaisemmin testaamani ohjeen mukaan. Hemmetin hyvää.

Juuresvuoka on paitsi halpa myös melko vaivaton ape. Aikaa uunissa kuitenkin kuluu ja munakelloa kannattaa hyödyntää, jotta saa eri ainekset oikealla hetkellä vuokaan.


Juuresvuoka currytofulla

4-6 perunaa
2-3 porkkanaa
1 pala lanttua
1 iso punajuuri
2-3 rkl öljyä
jotain tuoretta ja/tai kuivattua yrttiä (minä käytin tuoretta korianteria ja kuivattua provencen yrttisekoitusta)
mustapippuria
suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia

4-5 pientä sipulia

1 pkt maustamatonta tofua
1-2 rkl margariinia
1-2 tl currya
loraus soijakastiketta
n. 2 rkl kookoshiutaleita

Kuori ja paloittele juurekset. Lanttu ja punajuuri kannatta pilkkoa muita pienemmiksi paloiksi tai esikypsentää mikrossa tai keittäen hieman, sillä ne vaativat porkkanaa ja perunaa pidemmän kypsennysajan. Sekoita kulhossa öljy, mausteet ja juurespalat. Kaada juurekset vuokaan ja erottele perunapalat toiselle laidalle. Valuta lanttu-, porkkana ja punajuuripalojen päälle hieman hunajaa tai siirappia. Laita 180-asteiseen uuniin 40-50 minuutiksi.

Kuori ja lohko sipulit. Pyöräytä sipulilohkot öljyisessä kulhossa. Lisää sipulit vuokaan, kun se on ollut uunissa 15 minuuttia.

Valmista seuraavaksi tofu. Paloittele maustamaton tofu ja kuivaa palat talouspaperiin. Kuumenna margariini pannulla ja lisää curry. Paista tofupaloja currymargariinissa, kunnes ne saavat väriä pintaan. Mausta halutessasi lorauksella soijakastiketta. Anna palojen paistua vielä hetki ja käännä lämpö pois. Ripottele kookoshiutaleet pannulle ja pyörittele paloja pannulla. Anna tofun kypsyä jälkilämmöllä hiutaleiden kanssa.

Kun vuoka on ollut uunissa puoli tuntia, lisää tofupalat joukkoon. Anna kypsyä vielä 10-20 minuuttia.

Ei kommentteja: