Otsikko on tarkoitettu vain johdattamaan sinua, hyvä lukija, harhaan ja näille sivuille. Minun ja punajuuren suhteessa ei edelleenkään ole näkyvissä viilenemisen merkkejä, arjen myötä sitä alkaa vain pistää merkille mielitietyn eri puolia. Punajuuren ainoa hivenen moitittava ominaisuus on sen kaikkivaltaisuus. Se nimittäin värjää ruoan kuin ruoan omalla punallaan, jos sen sekoittaa muihin aineksiin.
Punajuuri-quinoa-paistos
3 dl quinoaa
4,5 dl vettä + kasvisliemijauhetta
2 shalottisipulia
1 punasipuli
2 pientä porkkanaa
1 iso punajuuri
öljyä
3-5 dl kypsiä kikherneitä
currytahnaa (tai muuta maustetahnaa)
soijakastiketta
pieni loraus soijakermaa
Keitä quinoa kypsäksi kasvisliemessä (n. 15 min). Kuori sipulit ja juurekset. Pilko sipulit ja raasta porkkanat ja punajuuri. Kuullota sipulit kuumassa kasarissa. Lisää juuresraaste ja paista miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää kypsä quinoa ja kikherneet. Mausta ja lisää halutessasi loraus kermaa joukkoon. Käännä lämpö pois. Anna hautua kannen alla tai nauti heti.
keskiviikkona, marraskuuta 04, 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti