Aamiaisella oli tarjolla monen sortin herkkua. Tyypille paistoin kananmunia, mutta löytyi pöydästä myös greippiä, mandariinejä, voileipätarvikkeet, useampaa juustoa ja nam nam: amerikkalaisia pannukakkuja.
Ohjeen löysin Helsingin Sanomien Ruokatorstai -kirjasta. Maidon puuttumisen vuoksi muokkasin ohjetta tarpeisiini sopivammaksi. Ja hyviä niistä tuli silti. Banaanitkin olivat luomua, joten yhdistelmä oli täydellinen! Kokeilkaa, niin näitä, kuin pitkiä viikonloppuaamuja!
Amerikkalaiset pannukakut
1 dl luonnonjugurttia
1,5 dl vettä
ripaus sokeria
1 rkl öljyä
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl luonnonjugurttia
1,5 dl vettä
ripaus sokeria
1 rkl öljyä
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita jugurtti, puloet vedestä, vesi, sokeri, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon loput vedestä ja öljy. Vatkaa vinhasti hetki, jotta seos kuohkeutuu.
Itse lähdin tämän jälkeen kävelylle, joten taikina turposi vajaan tunnin huoneenlämmössä. Alkuperäisessä ohjeessa mitään turvotuksia ei kuitenkaan ole, joten eiköhän pannarit onnistu molemmin tavoin.
Paista taikinasta pikkuisia pannukakkuja. Pidä lämpimänä uunissa (n.50-75 astetta) foliolla peitettynä.
Tarjoa pilkotun banaanin ja siirapin kanssa. Tai minkä tahansa muun hedelmän tai marjan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti