perjantaina, marraskuuta 05, 2010

Viskiä kakussa

Kuivakakkuhan on aika ankea leipomus. Tai harvan arvostama. Eikä ainakaan monen miehen mieleen. Mutta mitäs, jos kakussa olisikin viskiä? Aivan, alkaakin kiinnostaa.

Tein vegaanista viskikakkua viime jouluna juhlapöytään, mutta ilmeisesti en siitä postausta tuolloin vääntänytkään. Taannoisiin tupareihini tein viskikakusta eläinkunnan tuotteita sisältävän version, jonka resepti tulee tässä.

Itse en liiemmin kuorrutuksista välitä, joten en sitä tähänkään kuivakakkuun vääntänyt. Liitän sen kuitenkin ohjeeseen, jos joku haluaa kokeilla. Viskikakku sopii mainiosti juuri joulupöytään perinteisempien kuivakakkujen korvaajaksi.

Viskikakku

2,5 dl rusinoita
1,25 dl viskiä
1 sitruunan kuori raastettuna
150 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
0,25 tl jauhettua neilikkaa

Kuorrutus:
3,5 dl tomusokeria
1 rkl viskiä
sitruunamehua

Mittaa rusinat, viski ja raastettu sitruunankuori kulhoon. Anna viskin imeytyä rusinoihin vähintään tunnin ajan. Voitele ja jauhota rengasvuoka.

Vatkaa toisessa kulhossa rasva ja fariinisokeri vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasva-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva-sokerivaahtoon vuorotellen viski-rusinaseosta ja jauhoja. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa vadille.

Tee halutessasi kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin viski ja tipoittain sitruunamehua, jotta saat notkean tahnan. Valuta kuorrutus kakun pinnalle.

Ei kommentteja: