Tämä taisi jättää alitajuntaani osittaisen kastikekammon, joka on pitänyt pintansa tähän päivään saakka. Mutta siis, vapaapäivän kunniaksi päätin valmistaa kasvissyöjän paistia, perunamuussia ja salaattia.
Koska seitan ja muussi on moneen kertaan blogosfäärissä postattu, pääsee tästä kattauksesta jakoon punaviinikastike. Ohje on Aura Liimataisen kirjasta Parasta Kotiruokaa.
Ja voin kyllä suositella. Kastike onnistui erinomaisesti, ja se sopi seitanille kuin Ross Rachelille.
Punaviinikastike
(Kirjaan tähän puolikkaan ohjeen, sillä se riitti erinomaisesti kahdelle, jäipä sitä jopa n. puolet yli.)
(Kirjaan tähän puolikkaan ohjeen, sillä se riitti erinomaisesti kahdelle, jäipä sitä jopa n. puolet yli.)
½ sipuli
ripaus murskattua valkopippuria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1, 75 dl vettä
0,75 dl punaviinia
½ rkl soijakastiketta
½ rkl voita
ripaus murskattua valkopippuria
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1, 75 dl vettä
0,75 dl punaviinia
½ rkl soijakastiketta
½ rkl voita
Kuori ja silppua sipuli. Kuumena voi pienessä kattilassa. Kiehauta sipulisilppu ja valkopippuri kuumassa voissa. Nosta kattila hellalta ja pyörittele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää vesi, punaviini, soijakastike.
Nosta kattila takaisin hellalle ja anna kiehahtaa voimakkaasti vispaten.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Kaada siivilän läpi ja sekoita joukkoon puolikas ruokalusikallinen voita.
Tarjoa esimerkiksi seitanin ja perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti