keskiviikkona, helmikuuta 02, 2011

Hampparia lastuilla

Me oululaiset olemme saaneet nauttia jo jonkin tovin ihastuttavan grillibaari Kauppuri 5:n tarjonnasta. Sieltä saa ainakin kaupungin parhaita hampurilaisia. Burgereita tarjoillaan pyydettäessä myös kasvisversioina, joko perusvegepihvillä tai falafelilla. Aivan huippua, ihanaa ja kaikenkattavan mahtavaa!

Viime suunnuntaina tiemme oli jälleen kerran viedä tuonne lohturuoan kehtoon, kunnes oivalsin: voinhan toki yrittää samaa myös kotona, omin käsin ja kastikkein. Niinpä vääntelehdin kidneypavuista pihvit ja vuolin lantun lastuiksi. Teinpä seuraksi myös coleslawta, joka maistuu luomumajoneesilla - mikäli mahdollista - entistäkin paremmalta.

Papupihvit

5 dl kidneypapuja tai muita kypsiä papuja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä raastettuna tai murskattuna
0,5 rkl soijajauhoja
ripaus (tai kouraus) sambal oelekia
suolaa
pippuria
2 luomumunaa

Kuori sipulit ja valkosipulit. Raasta valkosipulinkynnet ja pilko sipuli. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa taikinaksi. Muotoile kostein käsin pihvejä pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.


Lanttulastut

1 iso lanttu
2 rkl öljyä
4 rkl hunajaa
suolaa
pippuria

Kuori lanttu ja puolita se. Puolita vielä puolikkaat. Vuole juustohöylällä tai siivuta terävällä veitsellä lanttupalat mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Asettele lastut pellille leivinpaperin päälle.

Sekoita öljy, hunaja ja mausteet. Sivele lastut seoksella. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 35 minuuttia. Jos teet hampurilaispihvit yhtä aikaa, laske vartin jälkeen lämpö 200 asteeseen ja aseta pihvipelti lastupellin päälle.


Coleslaw

1 iso keräkaali
1 ta 2 sipulia
2 isoa porkkanaa
1 dl rusinoita
1 dl majoneesia
loraus valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
suolaa
pippuria
(auringonkukansiemeniä)

Vuole kaali juustohöylällä tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja raasta porkkanat.

Sekoita kastikeainekset: majoneesi, etikka, sinappi, sokeri, suola ja pippuri. Yhdistä vihannesraaste ja -silppu rusinoihin ja kaada kastike koko komeuden päälle. Sekoita, kunnes kastike on levinnyt kaikkialle. Ripottele salaatin koristeeksi halutessasi auringonkukansiemeniä.

3 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Viime visiitillä Oulussa kävin Kauppuri5:ssä, tykkäsin kovasti! Heppu oli selvästi asialleen omistautunut, sillä kun tiedustelin mahdollisia ruisburgereita, hän kertoi, että niitä kyllä tulee, mutta vasta sitten, kun niihin sopivat täytteet on keksitty ja testattu. Hamppari oli tosi hyvä! Ja saimme majoneesit ilmaiseksi. Olispa Turussakin jotain Kauppuri5:n tasoista.

Paula kirjoitti...

Muutkin on intoutuneet tekemään hamppareita. Vaikka ihan erilainen. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! :)

Kaveri kirjoitti...

Janna: Juu, Kauppuri 5:n tulisi olla jokaisen Oulun-kävijän tarkistuslistalla! Mahtavan ruoan lisäksi henkilökunta on tosiaan asiantuntevaa ja huumorintajuista porukkaa. Perjantai- ja lauantai-iltaisin paikka tuppaa vaan olemaan liiankin ahdas...

Paula: Sun hampparit näyttivät huomattavasti ammattimaisemmilta kuin omani. :) Ja mitä kaikkia ihania leivontaohjeita blogistasi löytyykään! Täytyypä testata.