maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Lisää rai-rai-raparperia!

Raparpereista innostuttuani leipaisin miltei putkeen toisen piirakan! Tällä kertaa päätin testata jotain tavanomaisesta poikkeavaa. Ja kah, innoitus löytyi varsin läheltä: Chocochilin mausteinen raparperipiirakka vaikutti vähintäänkin kokeilemisen arvoiselta. Versioin sen omiin tarpeisiini ja aineksiini sopivaksi, joten minun käsissäni siitä muotoutui hampulla ja banaanilla ryyditetty mausteinen raparperipiirakka.


Hamppu-banaani-raparperipiirakka


2,5 dl sokeria
175 g margariinia
0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 dl (makeutettua) soijamaitoa
0,5 dl hamppujauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)
5-5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl murskattua neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl muskottipähkinää
3 dl raparperipaloja
1 banaani (voi korvata raparpereilla)
vaniljasokeria
mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää jogurtti ja vanilja ja vatkaa vielä sekaisin.

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Kääntele jauhoseos rasva-sokerivaahtoon vuorotellen soijamaidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Pilko raparperi ja banaani. Levitä noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle. Levitä raparperi- ja banaanipalat taikinan päälle. Ripottele pinnalle hieman vaniljasokeria.

Lusikoi loput taikinasta piirakan päälle ja koristele halutessasi mantelilastuilla. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Nauti jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ei kommentteja: