sunnuntaina, heinäkuuta 31, 2011

Vastine kalakeitolle

Nuori Nainen meni viikko sitten naimisiin. Oi sitä onnea, kauneutta ja ihanuutta! Saatoin jonkin verran itkeä ja ihan uskomattoman paljon nauraa. Ja ilosta pelkästään. Ah ja voih.

Nuori nainen läksäytti heti juhlien jälkeen miehensä kera kuukaudeksi muualle kuhertelemaan, joten minun täytyy pitää blogosfääriä osaltamme pystyssä sen aikaa.

Tämä resepti on jaettu täällä jo taannoin. Häitä edeltäneissä talkoissa teimme keittoa juhliin kasvissyöjille ja kala-allergikoille lohikeiton vaihtoehdoksi, mutta tosiassa sitä taisi minun lisäkseni syödä vain muutama hassu hippi.

Häissä muistin, kuinka hyvää tuo keitto onkaan. Ja yksinkertaista! Kunhan vain mausteet ovat kohdillaan. Kotona keittoa kokkaillessa minulta puuttuivat currylehdet ja kaffirlimetinlehti, ja chilinkin korvasin teelusikallisella sambal oelekia. Aivan hyvää tuli silti.

Vegaaninen juhlakeitto

1-2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
öljyä
1 tl kurkumaa
0,5 tl sinapinsiemeniä
0,5 tl kuminansiemeniä
1 tuore chili tai 1 tl sambal oelekia
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2-3 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl punaisia linssejä
(6 currylehteä)
(1 kaffirlimetinlehti)

Kuori ja silppua sipulit. Poista chilistä siemenet ja viipaloi se renkaiksi.

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää mausteet ja chili hyvin sekoittaen. Lisää tomaattimurska. Lisää vielä vesi ja kasvisliemikuutiot sekä kikherneet ja huuhdellut linssit. Lopuksi lisää vielä maustelehdet, jos sinulla sattuu sellaisia olemaan.

Anna kiehua 20 minuuuttia ja hauduta vielä vartti sen jälkeenkin. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Poista curry- ja kaffirlimetinlehdet ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: