perjantaina, heinäkuuta 29, 2011

Päälliset omalta palstalta

Hieno mies, jonka kanssa jaan elämäni, yllätti minut tässä eräänä iltana. Hän oli käynyt viljelypalstallamme, josta toi mukanaan kypsiä retiisejä ja rucolaa kuin myös naapuriaarilaisten lahjoittaman (miltei valkoisen!) kesäkurpitsan.

Tekaisimme niistä iltapuhteiksi maittavat ja kauniit leivät, jotka olivat niin hyviä, että ne täytyi syödä ääneti.

Iltapuhdeleivät

1 kesäkurpitsa
öljyä
soijakastiketta
viinietikkaa tai balsamicoa
tilkka hunajaa tai ripaus sokeria

keväsipulia silputtuna

ruisleipäpaloja tai paahtoleipää
margariinia tai valkosipulipikkelsiä
rucolaa, basilikaa tai vaikka viinisuolaheinää
suolakurkkua
juustoa (emmental on ihan parasta)
retiisejä viipaloituna

Viipaloi kesäkurpitsa ja paista viipaleita pannulla öljyssä. Mausta soijakastikkeella, viinietikalla ja tilkalla hunajaa. Paista jälkilämmöllä ja -mausteilla silputut kevätsipulit.

Kokoa leivät valitsemillasi tai kaapista löytyvillä aineksilla.

Ei kommentteja: