tiistaina, heinäkuuta 12, 2011

Happamalla suu makeaksi

Onpa ihanaa, kun nyt saa oikein luvan kanssa nauttia raparpereista! Nuo sadossaan kukoistavat hapokkaat veijarivarret maustavat ihanasti vaikkapa tuhdin kesäpiirakan. Ja kukapas muu kuin Chocochilin Elina keksi yhdistää ne maapähkinävoihin. Yhdistelmä toimii!

Perunajauhojen tilalla voi käyttää vaikkapa maissitärkkelystä ja makeutetun soijamaidon sijaan makeuttamatonkin toimii. Minun käyttämäni maapähkinävoi oli sekin sokeritonta.


Maapähkinävoi-raparperipiirakka

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
3 rkl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl makeutettua soijamaitoa

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Täyte:
3-4 dl raparperipaloja
75 g margariinia
1 dl ruokosokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl maapähkinävoita
2 dl vehnäjauhoja
n. 1 rkl soijamaitoa

lisäksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä öljy ja soijamaito. Kääntele kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kaada pohjataikina vuokaan. Ripottele pinnalle raparperipalat.

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää maapähkinävoi ja vehnäjauhot, ja sekoita käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa hiukan soijamaitoa.

Ripottele maapähkinävoitaikinamurut raparperien päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Kakku on parasta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Maistuu mainiolta vielä seuraavina päivinäkin.

Ei kommentteja: