Veljeni täytti kuukausi sitten 30 vee. Onnea, jee! Minä taas täyttää täräytän ensi viikolla pari vuotta häntä vähemmän. Ja koskapa kaukana kaukomailla (lue: Yhdysvalloissa) asuva veljeni on parhaillaan viikon verran Suomessa, päätimme juhlia syntymäpäiviä koko perhe yhdes koos. Minä tein kekkereihin mustikkapiirakkaa (oho, yllättäen Chocochilin ohjeistuksella).
Hyvistä aikeista huolimatta emme ehtineet hienon miehen kanssa tällä viikolla mustikkametsälle, joten jouduin leipaisemaan piiraan pakastemarjoista. Nam!
Mustikkapiirakka
Pohja:
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaura- tai soijamaitoa
Täyte:
4 dl mustikoita
1-2 rkl sokeria
50 g margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
(tarjoiluun vaniljakastiketta tai -jäätelöä)
Sekoita yhteen sokeri, margariini ja vaniljasokeri. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kuiva-aineseos taikinaan yhdessä maidon kanssa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele taikinan päälle mustikat ja sokeri. Yhdistä margariini, kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa vaikkapa synttäreiden kunniaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti