perjantaina, elokuuta 26, 2011

Lusikoitavaa hamppua


Hampunsiemenistä saa jauhettua teho- tai sauvasekoittimella veden kera ihanaa hamppumaitoa. Surautuksesta syntyy sivutuotteena kuitenkin myös siemenrouhetta, jota ei kehtaa ihan sellaisenaan nauttia.

Rouhetta voi lisätä esimerkiksi leipätaikinaan tai sen voi jatkojalostaa linssilevitteeksi, joka on ravinteikas vegaaninen leivänpäällys. Toimii myös avokadon puolikkaalle lusikoituna!


Linssi-hamppulevite

4 dl keitettyjä vihreitä linssejä tai herneitä
1 dl hamppurouhetta
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl soijakastiketta
1-2 rkl hamppu- tai rypsiöljyä
1 tl kuivattua (tai runsaasti tuoretta) oreganoa ja basilikaa
(vettä)

Jauha ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat seoksesta helposti levittyvää.

Ei kommentteja: