keskiviikkona, syyskuuta 19, 2012

Kutsu vegaani iltateelle


Tämä ihanainen banaanikakun ohje löytyi ikiaikaisesta Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirjasta. Muunsin maidon kasvisversioksi ja korvasin hunajan agavesiirapilla. Kakun oman luonteen mukaisesti se meheytyy vegaaniystävällisesti banaanilla.

Pyöräytin kakun parin viikon takaista siivouspäivää varten kirppispöytämme ääreen uskaltautuneille. Kakku herätti ihastelevia kommentteja ja veti puoleensa toista palaa hamuavia kätösiä. Ruokavalioihin katsomatta.

Osallistun banaanikakulla Chocochilin syyskuun haasteeseen. Mikäli vieraakseni tulisi vegaani - jota tapahtuu valitettavan harvoin, sillä yleensä minä olen se kyläilevä hippi - tarjoaisin tämän vegaanisen kakun seurana chai-teetä. Kauramaidolla toki.

Banaanikakku

4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
1-2 tl suolaa
2 tl inkivääriä
2 tl soodaa
1 dl siemeniä (esim. auringonkukan-, kurpitsan- tai vaikkapa mustia seesaminsiemeniä)/pähkinärouhetta
vajaa 1 dl agavesiirappia
reilu 1 dl öljyä tai sulatettua margariinia
3 dl muussattua banaania
1,5 dl kasvismaitoa

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon siemenet, siirappi, rasva, banaanimuusi ja maito. Pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa tunteroisen verran.

Kakku saattaa parantua yön yli tekeytyessään, mutta todennäköisesti se hupenee parempiin suihin hyvin ennen seuraavaa päivää.

2 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Nams! Banaani tuo kyllä ihanaa mehevyyttä leivonnaisiin :-)

Kaveri kirjoitti...

Kyllä! Ja mukavaa makeutta. Banaani toimii hyvin myös silloin, kun käsillä ei ole mitään erikoisempia kasviskiinteyttäjiä (esim. soijajauho, no-egg-valmisteet jne.). :)