torstaina, huhtikuuta 25, 2013
Ihan omaa pähkinätahnaa!
Chocochilin Elina se ei petä. Tällä kertaa innostuin hänen postaamastaan omatekoisen Nutellan ohjeesta, jota piti päästä kokeilemaan heti itsekin. Ja ah vaan, miten maukasta!
Olen tottunut nyt syömään omenani maapähkinävoin kera, joten tämä oli aika äitelää siihen verrattuna, mutta ajaa lusikallisena (tai kahtena) hyvin esimerkiksi äkillisen suklaanhimon. Nam!
Hasselpähkinätahna
5 dl hasselpähkinöitä
1 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,25 dl öljyä
ripaus suolaa
Paahda hasselpähkinät uunissa: 175 astetta noin 8-10 minuuttia. Tarkkaile pähkinöitä, etteivät ne kärtsähdä. Kuori pähkinät hieromalla niitä esimerkiksi puhtaan keittiöyyhkeen sisällä. Muutama kuorenhippu ei haittaa.
Sekoita pähkinät tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput ainekset ja sekoita keskenään. Tahnan pitäisi säilyä pari viikkoa. Sopii kaiken kanssa, jopa ilman mitään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Kaakaojauheella tarkoitat varmaan sellasta sataprosenttista tavaraa? Eli ei niitä sokerisia kaakaojuomajauheita? :D
Lähetä kommentti