perjantaina, joulukuuta 13, 2013

Jämäjuusto kekseiksi


Käykö teille ikinä niin, että juusto jää syömättä sen maun vuoksi? Minulle meinasi ensimmäistä kertaa elämässäni käydä niin tämän oudohkon, makean kimpaleen kohdalla.

Koska ruokaa ei saa heittää roskiin, raastoin juuston ja tein siitä keksejä. Maku piiloutui kekseihin hienosti. Nam!

Ohje toimii myös muunlaisen jämäjuuston sijoituspaikkana.

Juustokeksit

100-150 g juustoa raastettuna
100 g margariinia
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
(suolaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikinasta pitäisi tulla tiivis pallo. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kaulitse taikina leivinpaperin päälle pellille. Jaa veitsellä paloiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ei kommentteja: