torstaina, joulukuuta 19, 2013

Vaihtoehto taatelikakulle


Tässäpä hauska ruokalahja tai kahvikakku joulua varten. Löysin ohjeen herkullisesta Lakritsi-kirjasta, josta nappasin talteen muutaman muunkin reseptin. Tein kakun vegaanisena, mutta resepti toiminee myös luomumunilla. Lisäsin taikinaan omin päin laventelin. Kuivakakkujen tapaan tämäkin paranee vanhetessaan.


Lakritsi-laventelikakku

100 g margariinia
1,5 dl kasvimaitoa
3 tl No-Egg-jauhoa + 6 rkl vettä (tai 3 luomumunaa)
2 dl sokeria
4,5 dl vehnä+spelttijauhoja (tai vain toista)
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl lakritsirouhetta
1 rkl kuivattuja leventelinkukka murskattuna

Sulata margariini ja lisää siihen maito. Vatkaa No-Egg-jauho, vesi ja sokeri yhteen. Lisää rasvaseos sokeriseokseen. Yhdistä loput ainekset keskenään ja kääntele ne taikinaan.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 45-50 minuuttia.

1 kommentti:

Merja kirjoitti...

Lakritsikakku, hilpeä vaihtoehto! Kannatan kaikkea uutta näkökulmaa perinteiseen joulusapuskaan!