tiistaina, joulukuuta 31, 2013

Näppärät näkkärit


No johan pomppasi! Lakritsia näkkäreissä, kaikkea sitä. Mutta niinpä vaan tällainenkin resepti toimii. Ohje on napattu edellisessä postauksessa mainostamastani Lakritsi-kirjasta. Lakritsin maku ei hallitse liikaa, vaan on juuri sopivan vieno. Itse olen rouskutellut näitä tällaisinaan, mutta maistuvat varmasti vaikkapa vahvojen juustojen kera.

Näkkäreiden myötä toivotan kaikille maistuvaa vuotta 2014!


Lakritsinäkkäri

2,5 dl kylmää kasvimaitoa
1 rkl (agave)siirappia
1 rkl öljyä
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 tl lakritsirouhetta
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita maitoon siirappi, öljy, hiiva, suola ja lakritsi. Lisää ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja jaa veitsellä paloiksi. Jos jaksaa kaulia kunnolla, taikinasta saa kaksi ohutta pellillistä, mutta vähemmällä viitseliäisyydellä saa yhden hieman paksumman levyn (kuten minä tein). Paista 225-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.

Ei kommentteja: