torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Couscous-salaatti

Salaatit ovat yleensä aivan luvattoman helppovalmisteisia ruokia. Vaiva-laatusuhde on niissä aivan loistava! Näin on myös tässä couscous-salaatissa, jonka eilen väsäsin iltani appeeksi. Aikaa kului vajaa 10 minuuttia. Annoksesta riittää kahdelle.



Kaverin couscous-salaatti

1,5 dl coucousia
1,5 dl vettä
ripaus suolaa ja loraus öljyä
1 tomaatti
n. 5 cm:n pala kurkkua
1 salottisipuli
kourallinen oliiveja
n. 2 dl keitettyjä papuja
(öljyä, valkosipulimurskaa)

Kiehauta vesi, lisää ripaus suolaa ja nosta kattila pois hellalta. Sekoita veteen couscous ja anna veden imeytyä suurimoihin (tähän menee aikaa max 5 min.). Pilko tällä välin tomaatti, kurkku, salottisipuli ja oliivit. Sekoita kypsään couscousiin pieni loraus öljyä (couscousista tulee näin irtonaisempaa) ja yhdistä pilkotut vihannekset ja oliivit sekä pavut (minä käytin mustasilmäpapuja) couscousiin. Mikäli haluat, mausta salaatti omatekoisella tahi valmiskastikkeella. Käyttämäni oliivit olivat valkosipuolimarinoituja, joten omassa salaatissani kastikkeen virkaa toimittivat marinadin jämät (lähinnä oliiviöljyä ja valkosipulimurskaa). Hyvää!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

asian vierestä, mutta mie tykkäsin enempi siitä edellisestä lay outista :)

ei muuta. lisää kasvishuttuja.

Kaveri kirjoitti...

Voi harmi. Met kuitenkin halusimma tällaisen, jossa nuo profiilitiedot ja muu sälä on tuossa oikealla palstalla. Tämä vihreä leiska tuntui sopivimmalta. Pitäydymme ainakin toistaiseksi tässä, mutta pidämme kommentin mielessämme...