tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Kasvisnuudeli-laatikko

Viikonloppu jäi vaille merkintöjä, sillä ei tullut oikeastaan kokattua mitään sen kummempia. Lauantaina töiden jälkeeen salaattia ja sunnuntaina pitsaa. Eilen oli niin kova nälkä, että jäi kuvat kokonaan ottamatta. Mutta siis tänään tein ensimmäistä kertaa Strandilta ostamastani keittokirjasta ruokaa. Kasvisnuudelilaatikkoa. Lisäsin itsekseni tofua ja vaihdoin kerman maitoon ja vaihdoin voin paistamisessa öljyyn ja jätin osittain kokonaan pois, kun sitä oli alkuperäisessä ohjeessa amerikkalaiseen malliin aika runsaasti.



Kasvisnuudeli-laatikko

250 g munanuudelia
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 köntti tofua
200 g herkkusieniä (tuoreita)
3 munaa
2,5 dl maitoa
3 dl raejuustoa
persiljaa
suolaa
mustapippuria
chiliä
kuminaa
soijakastiketta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja kumoa isoon kulhoon. Raasta porkkanat, pilko sipulit, herkkusienet, kesäkurpitsa ja tofu. Paista pannulla öljyssä tai voissa sipulit, porkkanaraaste ja tofu. Jo tässä vaiheessa kannattaa lisätä mausteita, ainakin soijakastiketta jos käyttää maustamatonta tofua. N. 10 minuutin jälkeen lisää herkkusienet.

Sekoita omassa kulhossaan maito, raejuusto, munat, kesäkurpitsat, suola ja mustapippuri. Vatkaa munien rakenne rikki/sekoita haarukalla.

Kaada sipuli-porkkana-tofu-herkkusieni systeemi nuudeleiden joukkoon ja sekoita. Lisää sitten munamaitoseos joukkoon. Kaada koko kokkaus (ja tätä on sitten aika runsaasti) vuokaan (itsellä oli 33x23 centtinen), ja paista 200 asteessa n. tunti.

Alkuperäisen respetin mukaan paistoaste on 180 ja folio päällä. Ihan hyvää tuli näinkin. Pidin foliota vuoan päällä puoli tuntia ja puolet oli ilman. Ohjeessa myös kehoitettiin laittamaan voinokareita soossin päälle, itse jätin sen tekemättä. Vinkkeinä suosittelen maustamaan paistettavat vahvasti, sillä ovat itsekseen aika hennon makuisia. Mutta hyvää tuli!

Päivällä kun oli aikaa, lueskelin blogeja ja Pastanjauhannassa oli niin hyvännäköisiä cookieseja, että oli pakko itsekin kokeilla. Ja erittäin herkullisia ovatkin. Ainoana erona, en laittanut lainkaan pähkinöitä, sillä suklaaksi ostettiin violettia Fazeria. Eikä haitannut ainakaan minua.
Ohje siis täällä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä, pitää joskus testata!

Anonyymi kirjoitti...

Nälkä kasvaa lukiessa :)