tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Tofu-sienipihvit

Olen aina pitänyt tofua mauttomana, vaivalloisena ja kalliina ruoka-aineena. Noita kaikkiahan se toki on, mutta tasaisin väliajoin yritän antaa sille uuden mahdollisuuden. Sitä paitsi Oulun Kauppahallissa olevasta itämaisesta ruokaputiikista tuota soijaherkkua saa kohtuulliseen 1,30 euron hintaan, joten sen ei pitäisi olla kynnyskysymys uusien makujen yrittämiselle.

Sain sitäpaitsi Nuorelta naiselta vähän aikaa sitten herkulliselta näyttävän Tofu-keittokirjan, jonka senkin vuoksi minun täytyy vain yrittää enemmän. Tuosta hienosta reseptikirjasta huolimatta tämä pihviohje on täysin omasta päästäni. Sen myös huomaa pihvien löysästä olomuodosta. Yritin kiinteyttää taikinaa soijajauhoilla, mutten kovinkaan kummoisesti yrityksessäni onnistunut. Olomuodon vajavaisuudesta huolimatta maku oli kohdallaan. Kiinteyttäviä pihvineuvoja otetaan kuitenkin vastaan...




Tofu-sienipihvit


150-200 g maustamatonta tofua
2 rkl soijakastiketta
n. 150 g sieniä
1 iso sipuli tai 2 pientä
0,5 dl siemeniä
mustapippuria
rakuunaa
basilikaa
0,5-1 dl jauhoja
rasvaa paistamiseen

Murenna tofu kulhoon ja kaada soijakastike päälle. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat muut ainekset. Kuori ja silppua sipuli(t). Puhdista sienet (minä käytin tuoreita herkkusieniä) ja pilko ne. Lisää sipulisilppu, sienihakkelus ja siemenet (minä käytin auringonkukansiemeniä) tofun joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Mausta vielä haluamillasi mausteilla. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta tulee jossain määrin kiinteä. Minä käytin graham- ja soijajauhoja. Kauho taikinasta lusikalla kekoja rasvaiselle pannulle ja tasoittele paksuiksi pihveiksi. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja yritä saada ne pysymään kasassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset mielenkiintoisesta blogista! :) Haluan opetella tekemään monipuolisesti kasvisruokia ja vieroittaa itseni liharuuista. Sulta näyttäisi löytyvän vaikka mitä mielenkiintoisia ruokaohjeita. :D

Mutta siis, itse koettaisin kiinteyttää pihvejä kananmunalla.

Viivi

Kaveri kirjoitti...

Joo, totta. Kananmuna kiinteyttäisi pihvit viimeistään paistovaiheessa. Jostain syystä kai halusin tehdä pihveistä vegaanisia, vaikken vegaani olekaan. Tiedä häntä, tai siis minua. :) Kiitokset itsellesi kehuista! Toivottavasti löydät blogistamme hyödyllisiä vinkkejä jatkossakin.