Kenellekään blogimme lukijalle tulee tuskin yllätyksenä, että tykkään keitoista. Olen tehnyt kerran keittoa bataatista ja kikherneistä, mutta nehän ovat sen verran verrattomia aineksia, että niissä riittää versioitavaa useampaankin soppaan. Kookosmaito tekee tästä keitosta melko makean mutta myös mielenkiintoisen. Jos mielii suolaisempaa makuelämystä, suosittelen lisäämään joukkoon fetajuustoa, halloumia tai vaikka krutonkeja.
Bataattikeitto kiherneillä
1 bataatti
vettä
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä
1 iso kevätsipuli
2 dl (eli ½ tlk) kookosmaitoa
3-4 dl keitettyjä kikherneitä (tai 1 tlk valmiita)
(fetajuustoa, halloumia tai krutonkeja)
Kuori ja paloittele bataatti. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Mausta keitinvesi suolalla, pippurilla ja haluamillasi yrteillä ja keitä bataatti miedolla lämmöllä pehmeäksi. Nosta kattila liedeltä ja soseuta bataatti esimerkiksi puunuijalla. Jätä sose kuitenkin sattumaiseksi, älä tee siitä liian tasaista. Lisää silputtu kevätsipuli, kookosmaito ja kikherneet. Nosta kattila vielä liedelle ja kiehauta keitto kertaalleen. Jos kaipaat joukkoon suolaisia juustopaloja tai krutonkeja, lisää ne vasta tarjoiluvaiheessa. Nauti hyvän leivän kera.
torstaina, heinäkuuta 31, 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti