perjantaina, elokuuta 22, 2008

Itse tehty pasta

Sain valmistujaislahjaksi pastakoneen, jota vasta nyt pääsin kokeilemaan. Kirjoista ja netistä katselin tuorepastaohjeita, mutta lopulta taikina valmistui Myllyn Paras durum-vehnäjauhopussissa olleen ohjeen mukaan.
Pastan tekemiseen pastakoneella kannattaa varata yksi ylimääräinen käsipari. Sen verran hankalaa ainakin aloittelijalle oli taikinan yhtäaikainen syöttäminen ja rullatun taikinan vastaanottaminen.


Tuorepasta

4 dl durumvehnäjauhoja
2 munaa
1 dl vettä
2 tl oliiviöljyä
suolaa

Tee jauhoista keko pöydälle, jonka keskelle teet pienen kolon. Sekoita keskenään vesi, munat, öljy ja suola. Kaada kuoppan. Ryhdy nypistellen sekoittamaan keskeltä reunoille päin. Vaiva n. 10 minuuttia. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa hetki.


Rullaa pastakoneen läpi, kunnes saat sopivan paksuista taikinaa. Aja sitten joko pakssumman (nauhapasta) tai kapeamman (spagetti) telojen läpi. Keitä runsaassa, suolatussa, vedessä.


Me nautimme pastan kyytiläisinä punaista pestoa, kik-herneitä, kirsikkatomaattia, pinjansiemeniä ja mozarrellaa. Nam nam!!

Ei kommentteja: