sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Tädit syömässä

Perhe on paras. Siksi sitä kannattaa ruokkia rakkauden lisäksi hyvällä ruualla. Äitini kävi kahden siskonsa kanssa meillä tällä viikolla illallisella. Sain vihdoin kokeiltua suolaista pannaria, joka on ollut jonkinmoinen ruokablogien villitys tänä kesänä. Pohjaohjeen otin Muulilta, mutta täytteet lisäilin omien halujeni mukaan. Koska maanantain pullasta ei jäänyt kuin rippeet, tein jälkiruuaksi mansikkasorbettia, jonka ohjeen sain Pastanjauhajilta. Puolitin vain määrät ja vähensin sokeria.

Tapas-pannari

5 dl maitoa
3 kananmunaa
2,5 dl jauhoja
suolaa, pippuria
2 shalottisipulia
3-4 dl kikherneitä
1 rs kirsikkatomaatteja
2 dl oliiveja
200 g fetakuutioita

Sekoita maito, munat, jauhot ja mausteet. Viipaloi sipulit. Lisää munamaitoon sipulisilppu ja kikherneet. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle viipaloidut kirsikkatomaatit, oliivit ja fetakuutiot. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.


Mansikkasorbetti

5 dl (250 g) mansikoita
1 sitruunan mehu
0,5-0,75 dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen vaahdotettuna

Perkaa ja huuhtele mansikat. Viipaloi ne laakeaan astiaan. Laita astia pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi. Soseuta jäätyneet mansikat ja sekoita joukkoon sitruunan mehu, tomusokeri ja valkuaisvaahto. Jos et tarjoa sorbettia heti, laita se pakkaseen jäähtymään.

Ei kommentteja: