Mustikkapulla
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl aniksen siemeniä morttelissa murskattuina
0,25 tl suolaa
100 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
2 kananmunaa
Väliin:
200 g (4 dl) mustikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Koristeeksi:
tomusokeria
Sekoita taikinan kuiva-aineet kulhossa. Sulata margariini tai voi ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita taikinaan rasva, maito ja munat. Tee taikinasta tasainen, mutta vältä liiallista sekoittamista. Voitele piirakkavuoka ja kaada puolet taikinasta vuokaan. Sekoita väliin tulevat sokeri ja perunajauho. Ripottele taikinan päälle puolet mustikoista ja puolet sokeri-perunajauhoseoksesta. Kaada mustikoiden päälle loput taikinasta ja vielä loput mustikoista ja sokeri-perunajauhoseoksesta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja koristele piirakka tomusokerilla. Nauti juhlan kunniaksi vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti