sunnuntaina, marraskuuta 22, 2009

Pekonia sen olla pitää!

Tämä resepti on ollut tehtävälistallani jo kauan. Nimittäin ihanan Tofu For Twon vegepekoniohje, josta Chocochilin Elina taannoin Nuoren naisen postauksessa vinkkasikin (menipä linkittelyksi, huh).

Itse asiassa tein vegepekonista ruokaa komealle kanssaeläjälleni. Ei se kuulemma ihan oikean pekonin makuista ollut, mutta todella hyvää kuitenkin. Minun ainekseni olivat alkuperäisohjeeseen verrattuna hieman tavanomaisempia, mutta en antanut sen hidastaa kokkailuani. Joka muuten sujui hyvinkin nopeasti.



Kasvispekoni

2 dl soijahiutaleita
2,5 rkl soijakastiketta
1 tl viinietikkaa
2 tl tummaa siirappia
1,5 tl nestesavua
öljyä paistamiseen

Sekoita soijakastike, viinietikka, siirappi ja nestesavu keskenään. Kaada soijahiutaleet joukkoon ja pyörittele niitä, kunnes mausteliemi on imeytynyt hiutaleisiin. Paista hiutaleet runsaassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit kuivattaa ruskistuneet hiutaleet talouspaperin päällä, jos ne tuntuvat kovinkin rasvaisilta.

Spaghetti carbonara

spagettia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
0,5-1 dl soijakermaa
1 tl sitruunamehua
pippuria
(suolaa)
1,5 dl vegepekonia

Laita spagetti kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipulisilppua öljyssä. Lisää kerma ja kiehauta seos.

Nosta pannu liedeltä ja mausta kastike sitruunamehulla ja pippurilla. Minä en lisännyt suolaa, vaikka ohjeessa niin neuvottiin. Soijahiutaleissa oli sen verran soijakastiketta, etten kokenut lisäsuolaa tarpeelliseksi.

Nosta pannu levyltä ja lisää viimeisenä pekoniksi paistetut soijahiutaleet kastikkeeseen. Sekoita kastike kypsän spagetin joukkoon ja nauti heti.

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Meilläkin mies sanoi tuon maistuvan enemmän joltain savukinkulta tai vastaavalta kuin pekonilta. Mutta lopputulos oli joka tapauksessa erittäin hyvä :)

Kaveri kirjoitti...

Sehän se on tärkeintä! Minä en enää lihan mausta niin välitä, kun en sitä kunnolla muistakaan. (En ole varma, olenko koskaan oikeaa pekonia edes maistanut.) Hyvä maku riittää mainiosti. :)

Heikki kirjoitti...

Kiva ku maistui! Ei ollakaan tehty tota pitkään aikaan, vois taas tehä.

Pekonin maku varmaan tulee lähinnä sianrasvasta, sitä on varmaan vaikee matkia sellasen mielestä, joka syö myös pekonia. =)