torstaina, marraskuuta 26, 2009

Miittiset vuohenjuustonyytit

Pikkujoulumiittimme on raportoitu jo moneen otteeseen. Siitä huolimatta tässä tulee oma osuuteni. Vein miittiin linssimureketta (joka tosin jäi ällön haaleaksi epäonnisen lämmitykseni jälkeen) ja vuohenjuustopinaattinyytteejä.

Nyyttien ohje on amerikkalaisesta food network -lehdestä, jota tilaan. Alkuperäisen ohjeen mukaan nyytit tehdään filotaikinaan, mutta koska minun pinnani on lyhyempi kuin Tom Cruise ja filotaikina vaatii kärsivällisyyttä, tein nyytit lehtitaikinaan.
Ja koska miittipäivänä minulla oli monen monituista muutakin menoa, käytin ankeasti pakkasesta valmiita taikinalevyjä.

Mielestäni nyytit olivat aivan hyviä, mutta vuohenjuusto, jota näihin meni vajaat 100 grammaa olisi voinut maistua enemmän. Oikeastaan se ei maistunut niissä mielestäni yhtään.
Mutta sama se, hyviä ne olivat ja voisin kuvitella tekeväni näitä joskus johonkin illanviettoon. Tosin ehkä ennemmin siihen filotaikinaan ja suuremmalla määrällä vuohenjuustoa.


Vuohenjuustopinaattinyytit
24 kappaletta

3 rkl voita
1 pkt. (8 levyä) lehtitaikinalevyjä tai 3 arkkia filotaikinaa
2 rkl parmesaania
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl vehnäjauhoja
0,6 dl. maitoa
muskottia
suolaa
mustapippuria
85 g. vuohenjuustoa
sitruunamehua
1 rkl. valkoviinietikkaa
2 munaa
285 g. pakastepinaattia sulatettuna

Sulata pinaatti. Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Sulata pannulla 3 ruokalusikallista voita. Kuulota sipuleita voissa. Ripottele sekaan jauhot ja lisää maito. Paista kunnes seos on sileää, noin minuutin ajan.
Lisää ripaus muskottia, suolaa ja mustapippuria.

Ripottele joukkoon vuohenjusto, muutama tipallinen sitruunamehua ja viinietikka. Sekoittele niin kauan, että juusto sulaa.
Siirrä pannu syrjään hellalta ja sekoita joukkoon valkuaisista erotellut keltuaiset ja sulatettu pinaatti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele pinaattijuustoseoksen joukkoon.

Jaa taikinalevyt kolmeen osaan ja kaulitse levyjä sen verran, että yksi levynpalanen täyttää muffinssipellistä muffinssikolon. Laita jokaisen levyllisen päälle muutama ruokalusikallinen seosta.
Ripottele päälle parmesaaniraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

En just rupea käyttämään tuota "pinnani on lyhyempi kuin Tom Cruise"... pitää täydellisesti paikkansa minunkin kohdallani.

Anonyymi kirjoitti...

Hih. "Lyhyempi kuin Tom Cruise" nauratti täälläkin :).
t. satunnainen blogivierailija