Bongasin tämän ohjeen Vegetarian Times -keittokirjasta, jonka sain äidiltäni n. 10 vuotta sitten. Kirjasta on tullut myyntiin netin mukaan päivitetty versio vuonna 2005. Alkuperäinen kirja on painettu vuonna 1995.
Aikaisemminkin kirja on näyttänyt kyntensä esimerkiksi muuallekin levinneen linssimurekkeen avulla. Nyt kokeiluun päätyi tuhti ja tomaattinen marokkolainen keitto. Ja voin kertoa, että tästä tuli samantien yksi vakkariruuista omaan köökiin.
Tomaattinen marokkolaiskeitto
1 sipuli
½ tl. korianteria
1 tl. kuminaa
1 tl. kurkumaa
1 paprika
2,6 dl kikherneitä
1 tlk. tölkkitomaatteja
1 l. vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
rouhaus mustapippuria
100 g. seitania
1 kesäkurpitsa
80 g. spagettia
1 sipuli
½ tl. korianteria
1 tl. kuminaa
1 tl. kurkumaa
1 paprika
2,6 dl kikherneitä
1 tlk. tölkkitomaatteja
1 l. vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
rouhaus mustapippuria
100 g. seitania
1 kesäkurpitsa
80 g. spagettia
Silppua sipuli, kesäkurpitsa ja paprika. Kuumena muutama ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja lisää sinne sipulisilppu, korianteri, kurkuma ja kumina. Kuulota muutaman minuutin ajan. Lisää sen jälkeen tölkitetyt tomaatit, paprika, vesi, kasvisliemikuutiot ja kikherneet. Rouhauta päälle mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 30 minuuttia.
Lisää pieniksi pätkityt spagetit, seitan ja kesäkurpitsa. Keitä spagetti kypsäksi, n. 10 minuuttia. Nauti kylmänä talvi-iltana ja ihastele mahtavaa makua!
Lisää pieniksi pätkityt spagetit, seitan ja kesäkurpitsa. Keitä spagetti kypsäksi, n. 10 minuuttia. Nauti kylmänä talvi-iltana ja ihastele mahtavaa makua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti