maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Konua ja keksejä


Kaverin kyläily on hieno syy leipoa. Kutsuin Nuoren naisen viime viikolla luokseni ennen Jarkko Martikaisen keikkaa (joka oli hieno, kuten aina). Tarjoilin hälle konjakkia ja maapähkinävoikeksejä. Lisäilin keksitaikinaan vähän mitä sattuu ja korvailin ainesosia sinne päin. Hyviä tuli. Tiiviitä ja makeita. Toimivat konun kanssa, varmaan vaikka maidonkin.


Maapähkinävoikeksit

1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria (tai paremman puutteessa esim. raesokeria)
1 tl vaniljasokeria
1 muna
reilu 1 dl maapähkinävoita
3 dl jauhoja (esim. 1 dl spelttiä ja 2 dl vehnää)
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
(1 dl suklaarouhetta)
(vajaa 1 dl kuivattuja marjoja)
sokeria

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna ja maapähkinävoi ja sekoita. Varo vatkaamasta liikaa.

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää halutessasi suklaarouhe ja kuivatut marjat. Kuivatut puolukat toimivat loistavasti tumman suklaan kera.

Kaada lautaselle sokeria. Pyörittele taikinasta parin sentin palloja ja kierittele niitä sokerissa. Aseta pallot pellille leivinpaperin päälle ja paina haarukalla littanaksi. Paista 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes keksit ovat hieman ruskistuneet

Ei kommentteja: