maanantaina, heinäkuuta 05, 2010

Villi luonto lautasella

Tiedän. Minun olisi pitänyt tehdä tämä jo toukokuussa, jolloin nokkoset olivat parhaimmillaan. Poimin omani kuitenkin vasta kesäkuun puolenvälin jälkeen, joten sato ei ollut paras mahdollinen.

Jotain pistävää onneksi tarttui käteen ja sain kuin sainkin niistä aterian aikaiseksi. Korvasin alkuperäisohjeen pinaatin nokkosella. Suosittelen samaa muille villiyrteistä kiinnostuneille. Joskin nokkosten aika on jo auttamatta tälle kesää ohi.

Nokkospotut tofulla

3-5 dl nokkosta
6-8 perunaa
250 g kiinteää tofua
öljyä
1 rkl soijakastiketta
paprikaa tai cayennepippuria
1 purjo
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
chiliä
pippuria
meiramia
timjamia
(suolaa)

Ryöppää nokkoset. Harjaa ja kuutioi perunat. Keitä perunat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi tofu ja paista kuutiot öljyssä. Mausta tofu soijakastikkeella ja paprikajauheella.

Nosta perunat ja tofut sivuun nokkosten kanssa.

Kuori sipulit ja huuhtele purjo. Viipaloi ne ja paista pannulla öljyssä. Mausta pippurilla ja chilillä. Lisää perunat ja paista kypsiksi. Lisää ryöpätty nokkonen ja tofukuutiot. Mausta kuivatuilla yrteillä ja tarkista suola.

2 kommenttia:

Tiivi kirjoitti...

Kyllä niitä lehtiä voi kerätä pitkin kesää, tai napsia varret ensin piokki ja odotella uusia, tuoreita versoja...

Kaveri kirjoitti...

Tottapa totta. Vaan parhaimmillaanhan ne ovat tuoreeltaan. :)