sunnuntai, heinäkuuta 25, 2010

Perinneruokaa pavuilla

Sienikastike kuuluu kesään. Kasvissyöjä saa tuosta lisukkeena usein pidetystä ruoasta pääasiallisen lisäämällä sekaan hieman papuja. Härkäpavut naamioituvat ruskeiden herneiden sekaan loistavasti. Uudet potut kruunaavat nam-nam-nautinnon.


Kanttarellikastike härkäpavuilla

5 dl kanttarelleja
2 varhaissipulia
öljyä tai margariinia
2 dl kermaa
3-4 dl kypsiä härkäpapuja
valkopippuria
suolaa

Puhdista sienet ja sipulit ja pilko ne. Kuumenna rasva pannulla. Kuullota ensin sipulisilppua ja lisää sitten sienet.

Paista, kunnes enin sienten nesteestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.

Lisää vielä kypsät pavut ja mausteet. Nauti uusien perunoiden kera.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä oletko oikkea vegeihminen tai millainen semmoinen on?
Sienet kuitenkaan eivät ole kasviksia! Tietellisessä luokituksessa ne ovat oma luokkansa, joka on lähempänä eläimiä kuin kasvit. Olen varmaan väärässä mielestäsi varsinkin jos vegeihanne onkin määritelty olevaksi "ruoka ilman silmiä"