torstaina, heinäkuuta 29, 2010

Mitä tehdä 20 munalla?

Minulla oli tässä eräänä päivänä kananmunia aivan liikaa. Niitä löytyi keittiöstäni yhteensä yksi tiu eli kaksikymmentä kokonaista kappaletta. Koska en ihan niin munalla elävä ihminen ole, että olisin saanut ne yksin syötyä, päätin kutsua ystävät kylään ja tehdä heidän kanssaan ruokia, joihin menee mahdollisimman paljon noita luonnon omia ihmepakkauksia.


Teimme kolmen kauniin kaverini kanssa espanjalaista munakasta (10 munaa) sekä Pastanjauhajien jo muinoin mainostamaa raparperi-toskapiirakkaa (4 munaa). (Lopuista selvisin yksinkin.) Oliko vähän hyvää, häh?





Raparperi-toskapiirakka


4-6 vartta raparperia
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa


Toskakuorrutus:
100 g margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelilastuja


Paloittele ensin raparperit. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.


Tee taikinan paistuessa toskakuorrutus. Kiehauta margariini, jauho, sokeri ja maito kattilassa. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia. Nauti hyvässä seurassa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiu taitaa jo itsessään kylläkin olla 20. Ei huononna reseptiä :)

Kaveri kirjoitti...

Aivan totta! Menen tiussa aina sekaisin. Korjasin sen oikeaksi. :)