Mutta sen lisäksi Maku ja Kodin Kuvalehti on nyt luettu kannesta kanteen. Ainakin kahdesti. Kaikista sokeria ja rasvaa tursuavista resepteistä innostuneena, tein jopa listan niistä lukuisista leivonnaisista, joita haluan ennen joulua kokeilla.
Tässä niistä yksi. Riisimurovaahtokarkkipallerot. Tämä löytyi Yhteishyvän ruoka-liitteestä.
Saimme täällä Vegemisissä muutama viikko sitten postia Biokialta. Kirjekuoresta löytyi mustikka-, puolukka- ja karpalojauhetta. Olen kokeillut jauheita nyt muutamassa paikassa, joista yksi oli nämä vaahtokarkki-tryffelit.
Ja voin kertoa, olen pahoillani, että keksi jauheen vasta viimeisten palleroiden kohdalla! Niin hyvin kirpeä karpalo nimittäin sopi muuten niin makeisiin tryffeleihin.
No, onpahan nyt syy tehdä näitä uudelleen.
50 g oivariinia
90 g vaahtokarkkeja
6 dl riisimuroja
100 g tummaa suklaata
130 g valkoista suklaata
nonparelleja
karpalojauhetta
nonparelleja
karpalojauhetta
Sulata oivariini ja vaahtokarkit teflonpohjaisessa kattilassa. Kun ne ovat sulaneet, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon riisimurot.
Anna massan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Rasvaa kädet rypsiöljyllä ja pyörittele massasta pieniä palloja. Hox! Massa on todella tahmeaa, joten käsiä voi joutu öljyämään pyörittelyn välissäkin.
Nosta pallot leivinpaperin päälle. Töki niihin katkaistu puinen grillitikku, tai vaikka hammastikku. Sulata suklaat (molemmat omissa astioissaan) vesihauteessa tai mikrossa.
Odota, että riisimurot ovat kunnolla jähmettyneet (toisin kuin minä) eikä sula suklaa ole tulikuumaa. Muuten pallerot alkavat venyä ja sulaa, kun niitä kuoruttaa.
Upota pallero suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Halutessasi voit pyöritellä niitä nonparelleissa tai karpalojauheessa.
2 kommenttia:
Etsin vaahtokarkki-reseptiä ilman liivatetta. Harmillista, että täältäkään - lihastakieltäytyjän nettisivuilta - ei löytynyt sellaista, vaan näytät käyttävän surutta kaupan vaahtokarkkeja, joissa tietääkseni on aina liivatetta.
onse hyvää!!! lassi
Lähetä kommentti