maanantaina, huhtikuuta 23, 2012

Aurinkoiset kräkkerit

Kräkkerit murtautuvat ulos talvisista onkaloistaan ja murtavat happamankin naaman leveään hymyyn. Näin toimivat ainakin nämä kauniit siemenpitoiset keksit. Taikina saattaa vaikuttaa kuivahkolta, mutta hyviä niistä tulee. Sisältää hieman gluteenia (ks. kommentit), muttei sentään pahoja valkoisia jauhoja. Gluteenittomia näistä pikkunäkkäreistä saa vaihtamalla ruisjauhot vaikkapa hirssi- tai soijajauhoihin. Testaa, toimiiko!


Auringonsiemen-ruisnäkkärit

2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
4 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
2 rkl fariini- tai ruokosokeria
2 dl kiehuvaa vettä
suolaa päälle

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi. Sekoita ja anna veden imeytyä taikinaan.

Kauli taikina leivinpaperin päällä levyksi ja jaa veitsellä paloiksi. Ripottele suolaa pinnalle. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

3 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Eikö rukiissa muka ole gluteiinia?

Anonyymi kirjoitti...

Rukiissa on gluteenia. Eli tämä ei siis ole gluteeniton ohje.

Kaveri kirjoitti...

Ah soo, anteeksi, niinpäs onkin. :) Korjaan ohjeen. Huomaa, etten minä gluteeniä välttele.