maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Rapsakkaa vappua!


Tässäpä rapsakka piirakkataikina! Toimii loistavasti vaikkapa vapun piknikeväänä.

Alkuun ohje epäilytti minua suurehkon jauhomäärän ja pienehkön rasvamäärän vuoksi, mutta lopputulos oli mitä mehevin ja maukkain. Täyteaineita voi soveltaa omaan makuunsa sopiviksi, mutta kapriksia ei ehkä kannata lisätä (jostain syystä maku tunki tomaatin ja tofun läpi, joten jätin kokeiluaineksen kokonaan pois reseptistä).



Tofupiirakka


Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
4 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl vettä

Täyte:
1 pkt tofua (esim- yrttimaustettua tai itse marinoitua)
1 sipuli
10 kirsikkatomaattia
10 oliivia
muutama basilikanlehti (tai 1 tl kuivattua basilikaa)
3 dl kaura- tai soijakermaa
3 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
suolaa
mustapippuria

Päälle:
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Tee ensin pohjataikina. Sekoita kulhossa hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voidellulle piirakkavuoalle. Nosta taikinasta myös reunat piirakalle.

Laita pohjalle sipulirenkaat, kuutioidut tofut, puolitetut tomaatit ja oliivit sekä basilika. Sekoita kulhossa kerma ja perunajauhot, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kermaseos piirakan päälle ja ripottele lopuksi päälle siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa vaikkapa itusalaatin kera.

Ei kommentteja: