Tämä ohje on lojunut laatikon pohjalla jo pitkään. Helmikuun alussa Helsingissä vieraillessa sain Ravintolapäivän kunniaksi maistaa aivan ihastuttavaa kasvisborssikeittoa. Innostuin siitä niin, että tekaisin keittoa muutaman kerran omin päin. Helppoa ja hemmetin hyvää!
Mutta miten ranskankerman tai smetanan saisi korvattua vegaanille sopivalla tavalla?
Vegeborssikeitto
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 laakerinlehti
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
pala valkokaalta
400 g raakaa punajuurta
2 porkkanaa
suolaa
(tomaattisosetta)
(etikkaa)
Tarjoiluun:
smetanaa tai ranskankermaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua kaali. Kuori ja suikaloi punajuuret sekä porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit.
Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio, laakerinlehti ja kasvikset. Anna ainesten kypsyä.
Tarkista maku ja lisää suolaa sekä tarvittaessa tomaattisosetta ja etikkaa. Tarjoile smetanan tai ranskankerman kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti