maanantaina, huhtikuuta 09, 2012

Muuta kuin pashaa

Onko teillä jo suut täynnä suklaamunia? Tai pinttynyt pashan maku huulilla? Mikäli olette viettäneet pääsiäispyhiä perinteisin pidoin, olette saattaneet saada edellä mainituista herkuista jo tarpeeksenne.

Makeanhimon voi tyydyttää myös leivällä. Löysin tämän siirappisen leipäohjeen loistavasta Vegaanikeittiön käsikirjasta (2011). Siirapin määrää voi halutessaan hieman rajoittaa. Leipä toimii loistavasti suolaisten päällisten kera.


Siirappileipä

2,5 dl soijamaitoa
1,5 tl omenaviinietikkaa
reilu 0,5 dl rusinoita
2 rkl siirappia
0,75 dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
reilu 1 rkl öljyä
1 tl vanilja-aromia tai -sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa

Sekoita etikka ja soijamaito suuressa kulhossa, niin maito happanee piimän kaltaiseksi. Sekoita joukkoon rusinat, siirapit, suola, öljy ja vanilja.

Lisää jauhot kolmessa erässä vatkaten jokaisen lisäyksen jälkeen. Varo sekoittamasta liikaa. Hämmennä viimeisen jauhoerän mukana taikinaan kaneli, leivinjauhe ja sooda.

Kaada taikina öljyttyyn leipävuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Jäähdytä ennen viipalointia.

Ei kommentteja: