sunnuntaina, marraskuuta 03, 2013

Marjaisat energiapatukat


Olen tehtaillut tänä syksynä useasti aiemmin postaamaani proteiinikeksiohjetta. Testailemalla olen löytänyt hyvän ja helposti muunneltavan version, joka sopii minun tarpeisiini ja aineksiini. Kuivatut marjat olen surutta korvannut tuoreilla (tai pakaste-) sellaisilla ja jauhoina käytän huoletta vehnäisiä versioita. Voidellussa vuoassa paistettuna taikinasta saa helpommin muovailtua välipalapatukoita.



Energiapatukat

2,5 dl jauhoja (yhtä tai useampaa sekoituksena)
2,3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl marjoja (tuoreita tai pakaste-)
1,25 dl proteiinijauhetta
vajaa 2 dl sokeria tai 1,5 dl siirappia
1,25 dl pähkinöitä tai manteleita
vajaa 2 dl siemeniä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
3 dl nestettä (esim. jogurttia+kasvismaitoa)
reilu 0,5 dl maapähkinävoita
0,5 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja leikkaa jo nyt paloiksi. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna patukoiden jäähtyä vuoassa ja sen jälkeen kuivahtaa ritilän päällä. Nauti hirveään nälkään ja välipalana.

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

MInunkin on jo pitkään pitänyt tehdä hamppuproteiinista keksejä, ja nyt kun muistutit, niin taidanpa tänään tehdäkin. Ja ladata mukaan terveellisiä aineksia niin ei ole kovin huono omatunto kun TAAS herkutellaan.

Kaveri kirjoitti...

Joo, nämä ovatkin hyviä ja helppoja! Toimivat varmasti hyvin myös hamppuprotskun kera. Ohjetta kannatta testailla muutaman kerran, että löytää omaan makuunsa sopivan. :)