keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Huippuherkulliset kikherne-soijapapu falafelit

Valitettavasti olen jättänyt kameran poikaystävän äidin luokse, jossa olimme sunnuntaina brunssilla. Siellä on useampi kuva, joka odottaa postausta. Tämän päiväinen ruoka oli kuitenkin niin hyvää, että siitä on kerrottava, vaikka sitten ilman kuvaa. Tarkoitus oli tehdä falafeleja, mutta eilen illalla laittaessani kikherneitä likoamaan, huomasin, että niitä on liian vähän. Siksipä korvasin loput soijapavuilla. Ja voi kuinka hyvää tulikaan!! Myös kaappiin jäänyt tuorejuustopaketin puolikas löysi tiensä tähän taikinaan, ja sopi sinne kuin kuu taivaalle. Toi falafeleihin mehukkuutta, joka niistä monesti puuttuu, varsinkin kun uppopaistamisen sijasta tekee pullat uunissa. Todella hyvä löytö, jota aion kokeilla vastaisuudessakin.


Huippuherkulliset kikherne-soijapapu falafelit

1 dl kik-herneitä (kuivia)
1 dl soijapapuja (kuivia)
½ dl korppujauhoja
1 muna
½ pakettia tuorejuustoa
1-2 rkl öljyä
persiljaa
garam masalaa
korianteria
chiliä
oreganoa
pippuria

Liota herneitä ja papuja 8-10h ja keitä ne sen jälkeen uudessa runsaassa vedessä n.30-50 min. Lisää veteen reilusti merisuolaa tai muutama kasvisliemikuutio. Soseuta keitetyt pavut/herneet ja lisää soseeseen mausteet, korppujauho, muna, tuorejuusto + öljy. Tässä voi käyttää ihan niitä mausteita joista itse pitää, ja jättää pois ne, joista ei niin välitä. Muotoile massasta palloja ja paista 220-asteessa n.20 min. Söimme bulgurin ja tomaattikastikkeen kanssa. Kukin tehköön tyylillään.

7 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Tämä toimisi varmaan myös tölkkipavuista? Vai tuleeko niistä "eineksen" maku? On tuo liottamisen ja keittämisen vaatima suunnitelmallisuus vähän hukassa täällä keittiössä ;)
Resepti kuulostaa kuitenkin herkulliselta, pitää kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Enpä olekaan piiiitkään aikaan tehnyt falafelejä. Olen aiemmin käyttänyt niihin pelkästään kik-herneitä, mutta nytpä voisinkin ostaa myös soijapapuja ja kokeilla tällä reseptillä =)

Nuori Nainen kirjoitti...

Oliivia: en usko, että tulee. Itse olen tölkkipapuja kokeillut ja mielestäni ovat ihan ok:n makuisia. Kannattaa kokeilla! Ja jos kokeilet, niin tule kertomaan miten kävi :)

Päitsyli: Kannattaa kokeilla, oli positiivinen yllätys. Ja erityisesti tuo tuorejuusto joukossa toi todella hyvää mehevyyttä ja kosteutta muuten monesti niin kuiviin pulliin.

Anonyymi kirjoitti...

voisiko joku kertoa mausteiden määrät, nimim. maustaminen menee usein metsään
Kiitos tuhannesti etukäteen!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on vähän sellainen käsitys, että soijapapu tarvitsee pitemmän keittoajan kuin muut pavut (Wikipedia ilmoittaa jopa 3-4 tuntia). Aktivoinnilla soijapavun keittoajan voi lyhentää 1-2 tunniksi.
t. Jansku

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä tuli, ei ehkä ihan perinteisiä falafeleja, mutta rapeita ja maukkaita. Tehtiin tuplasatsi, lisättiin taikinaan valkosipulia ja syötiin tumman basmatiriisin ja jugurttikastikkeen kanssa. Pullia tuli noin 25.

Anonyymi kirjoitti...

Oregano + Garam Masala. Melko villi sekotus. Hmmm. Ootteko ihan varmoja?