maanantaina, elokuuta 06, 2007

Rieska

Pihistin eilen äitini luona vieraillessani häneltä hieman ohrajauhoja sekä myös rieskareseptin, jonka opastamana leivoin tänään töiden jälkeen lämpimäisiä. Uskomattoman helppoa ja siihen nähden hävyttömän hyvää!

Ohrarieskat
5 dl vettä
1 tl hiivaa
1 tl suolaa
8,5 dl ohrajauhoja

Sekoita suola ja hiiva pieneen määrään jauhoja ja vatkaa jauhoseos kädenlämpöiseen veteen. Alusta loputkin jauhot taikinaan. Taikina jää melko löysäksi, mutta niin sen pitääkin. Mikäli taikinasta tekee liian tuhtia, rieskoista tulee korppukovia. Älä ylitä ohjeenmukaista jauhomäärää vaikka mieli tekisikin. Anna taikinan seistä noin 10 minuuttia. Taputtele kostutetuin käsin 1-2 cm:n paksuisia pieniä tai isoja rieskoja leivinpaperille (minä leipaisin 9 kappaletta). Paista 300-asteisessa uunissa 10-20 minuuttia. Meidän uuni lämpeni vain 275 asteeseen, mutta leivät valmistuivat silti noin 15 minuutissa. Nauti lämpimänä levitteen kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä! Tykkään tosi paljon perunarieskoista, mutta kotona on harvoin ylijäämäperunamuussia. Tää voiskin olla hyvä vaihtoehto perunarieskoille..:)

Kaveri kirjoitti...

Joo ja onkin tosi hyvää! Kaiken lisäksi vielä niin älyttömän helppoa, kuten jo mainostinkin. Tein näitä siis toissapäivänä töiden jälkeen ihan vaan siitä syystä, että yritin vältellä kirjoitustöihin ryhtymistä. Ohjeen helppouden vuoksi oli pakko vielä vähän siivota ja tiskata, ennen kuin uskalsin istahtaa koneen ääreen.