maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Suklaabiscotit

Lainasin kirjastosta ihanan maukkaan reseptikirjan: Trish Deseinen kirjoittaman oivasti nimetyn Haluan suklaata! Mehevän kauniit kuvat ja veden kielelle nostavat reseptit ovat kiintoisaa luettavaa ja herkullista toteutettavaa. Suosittelen kaikille suklaasta pitäville eli siis kaikille! Kukapa ei nyt suklaasta pitäisi? Nämä biscotit eivät välttämättä menisi italialaiselle täydestä, mutta minun suuni ne pistivät makeaksi.

Suklaabiscotit

2,5 dl sokeria
75 g voita
4 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
250 g tummaa suklaata

Nosta voi ja kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vaniljasokeri, vehnäjauhot, kuivahiiva sekä suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen palaan ja taputtele palat leivinpaperille noin 25 X 10 cm kokoisiksi levyiksi. Anna seistä jääkaapissa noin puoli tuntia. Varmista, ettei taikina jää liian löysäksi, muuten levyt leviävät uunissa toisiinsa kiinni. (Nimim. "kokemusta on")

Kypsennä taikinalevyjä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa halkeilla ja tikulla koetettaessa tikkuun ei jää taikinaa. Ota levyt uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Valuta levyt leikkuulaudalle ja leikkaa ne noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Asettele keksit takaisin leivinpaperin päälle uunipellille ja kuivata niitä uunissa noin 5-8 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Jäähdytä kunnolla ja nauti kuuman kahvin kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ovatko nämä keksin tyylisiä vai pehmeitä? mielenkiintoinen ohje on kyllä

Kaveri kirjoitti...

Biscotit ovat keksin tyylisiä ja melkoisen kovia. Kovuutta ja kuivuutta ei kannata kuitenkaan tulkita leipomisen epäonnistumiseksi vaan biscottien ominaispiirteeksi. Tämän vuoksi biscotit maistuvat juuri kuuman juoman kanssa, sillä dippailu kosteutta keksit juuri sopivasti.