torstaina, helmikuuta 05, 2009

Makea muru

En juuri välitä muroista. Paitsi ehkä vähän niistä kuituisista ja jogurttisista versioista. Parhaiten nekin maistuvat minulle suoraan paketista. Kuivakoille riisipohjaisille muroille löytyy onneksi muutakin kuin aamiais-käyttöä, jos niitä on kaapin perälle tullut joskus ostettua. Nämä energisen välipalan asiaa ajavat muropatukat ovat melkoisen makeita, joten siirapin (tai hunajan) määrää voi hyvinkin harkita.


Makeat muropatukat

1 dl siirappia tai hunajaa
100 g margariinia
2 dl kaurahiutaleita
3 dl muroja (esim. kaakaomuroja)
1 dl siemeniä tai pähkinöitä
1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä

Sulata siirappi tai hunaja ja margariini kattilassa. Sekoita kuivat aineet ja siirappi-margariiniseos keskenään. Päällystä uunivuoka leivinpaperilla. Levitä muromassa tasaiseksi parin sentin paksuiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Paista 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat levyn paloiksi tai patukoiksi.

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Kivan erilainen välipalapatukka! Vegaaninenkin vielä, ihanaa ihanaa..

Kaveri kirjoitti...

Totta! :) Enpäs itse huomannutkaan.

Pahalapsi kirjoitti...

Testasin näitä eilen evääksi! Ihan älyttömän hyviä ja täyttäviä. :)
Pistin sekaan vielä lisäksi hipsauksen kanelia, ja se antoi kivan säväyksen :)

Kaveri kirjoitti...

Kiitti vinkistä! Toimii varmasti niinkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt itse ihan vastaavia herkkuja, hiukan samalla idealla kuin voi tehdä vaikka halvaa rusinoista ja pähkinöistä: ensin kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä survotaan koneella, joka silppuaa ne massaksi, sitten hunajaa.
Laitan hunajaa vain muutaman lusikallisen ja sen lisäksi sulatan varoen kylmäpuristettua kookosöljyä.Ihan lopuksi jotain muronjämiä, jolloin ne ei juurikaan rikkoudu. Kun kookosöljy jähmettyy se samalla pitää herkun muodossaan.
Eikä makeutta tule liikaa. Kylmäpuristetun kookosöljyn maku on myös hennon kookosmainen, ei kuitenkaan liian erottuva.
Jos haluaa kruunata herkun voi laittaa pinnalle hiukan valkoista suklaata raitoina tms. Tulee kivan näköisiä ja juhlaviakin ja taivaallisia!

Kaveri kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä ja helppotekoiselta välipalalta tuokin. Kiitos vinkistä! :)