perjantaina, huhtikuuta 15, 2011

Lounasta Rauhalassa

Vuorotyössä on se hyvä puoli, että arkisin on vapaita aamupäiviä. Huono puoli siinä on, että se houkuttaa syömään lounasta kaupungilla. Ja huonoa se on rahankulutussyistä. Muutenhan se on mitä mainiointa.

Keskustan lounaspaikoista on vuosien saatossa tullut tutuksi yksi jos toinenkin. Muutama viikko sitten suunnistin ystävän kanssa Rauhalaan. Tuo Ainolan puiston reunalla sijaitseva legendaarinen paikka aloitti lounastarjoilun reilu vuosi sitten. Ja voin kertoa, että siellä jos missä vieraileminen on arjen luksusta.

Pelkästään rakennus huokuu tuhansia tarinoita, ja ikkunoista paljastuva puistonäkymä saa unohtamaan arjen ongelmat. (Miksi ihmeessä en tajunnut ottaa itse paikasta kuvia??)

Rauhalassa on tarjolla buffet-lounas. Kolmesta vaihtoehdosta voi valita joko kaikki, tai sitten kevytlounaan, joka sisältää keiton ja salaattipöydän. Joka päivä yksi vaihtoehdoista on kasvisruokavalioon sopiva.

Olen muutaman kerran perusteella oppinut, että pelkästään keitolla ja salaattipöydän antimilla saa itsensä ähkyyn, jos ei ole varovainen. Tällä kertaa tarjolla oli kuitenkin ahventa, joka houkutti ottamaan koko buffet-tarjonnan.

Salaattipöytä on runsas. Tarjolla on tuoretta salaattia, kuten myös tuhdimpaa peruna-/pastasalaattia. Kiitosta runsaasta siemenvalikoimasta.

Tällä kertaa kävi sama virhe, mikä niin usein buffet-pöydässä iskee. Kaikki on liian herkullisen näköistä, joten lautaselle tulee lapettua lähes kaikkea. Tässä ahvenen seurana on niin juuresmuussia, kuin spagettia kuin uunivihanneksia.

Tarkoitukseni oli ottaa pelkkää tummaa leipää, mutta rieska oli niin huokuttelevan näköistä (ja oli se maittavaakin), että otin myös sitä palasen.

Lounaalla on hintaa 9,50 euroa. Salaattipöytä ja keitto kustantaa kahdeksan euroa. Lounasta tarjoillaan maanantaista perjantaihin kello 11-14.

Ei kommentteja: