Pähkinähummus sopii loistavasti vaikkapa ruokaisaksi leivän päällysteeksi tai vihannesten dipiksi. Annassa hummus kehotettiin lusikoimaan avokadon puolikkaille. Epäilemättä hyvää niinkin.
Pähkinähummus
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl saksan- tai pekaanipähkinötä
1 dl neutraalinmakuista öljyä
sitruuna- tai limemehua
tilkka hunajaa (vegaaneille siirappia tai sokeria)
0,5 tl juustokuminaa
pippuria
suolaa
(vettä)
(pinnalle pähkinärouhetta)
Paahda seesaminsiemet ja pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Kaada jähtyneinä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Suosittelen monitoimikonetta, sillä ainakin meidän tehosekoittimelle pähkinämäärä meinasi olla liikaa.
Lisää öljy ja mausteet ja surauta seos sileäksi. Jos tahna on liian paksua, lisää vähän vettä. Koristele hummus rouhituilla pähkinöillä.
1 kommentti:
Pähkinähummus kuulostaa ihanalta, täytyy testata. Johtuisikohan Anna-lehden reseptien tasonnousu siitä, että Hanna Jensen on nykyisin Anna-lehden "vieraileva päätoimittaja". Hyvä, jos näin on! Jensenhän on aiemmin kirjoittanut mm. herkullista Jensenin kiusaukset -blogia Olivian sivuilla.
Harmi kun en päässyt kekkereihin. Seuraavalla kerralla sitten.
Lähetä kommentti